<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2074428562795299&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Svenskarnas ekonomi

Svenskarna kluvna inför framtiden

07.01.2020 3 min lästid

I vårt senaste temanummer från Betalningsindikatorn blickar vi framåt och tittar närmare på vad svenskarna tror om ekonomin i framtiden, både i ett större och i ett mindre perspektiv. Vi passar också på att blicka bakåt för att se hur vår ekonomiska trygghet har förändrats under de senaste åren. Ladda ner ditt nummer här!

Vi lämnar ett händelserikt decennium

Vi har precis lämnat 2019 och övergått till 2020. Det är inte bara ett nytt år vi påbörjat utan också ett nytt decennium. Mycket har hänt i världen under den senaste decenniet. Stora insatser har gjorts runt om i världen för att stimulera ekonomin efter finanskrisen i slutet av 00-talet. Vi har sett många oroshärdar blossa upp och även om många lyckligtvis har avtagit, så har vår solidaritet och samarbetsförmåga  länder emellan satts på prov. 

Vi lämnar också det decennium då kanske klimatfrågan tog fart på allvar. Insikten kring hur vårt sätt att leva påverkar vår planet negativt, har börjat sjunka in hos den breda massan. Det är nog också det decennium då digitaliseringen och sociala medier blivit orden på allas läppar. Helt plötsligt kan vi sköta allt från bankärenden, vardagshandling och presentinköp till att spela på casinon och låta oss inspireras av, för oss okända, människor från hela världen - hemifrån soffan.

 

Nytt temanummer ur Betalningsindikatorn

Hur hänger vi svenskar med i dessa svängar? Hur oroliga är vi för vår egen och Sveriges framtida ekonomi? Hur förberedda är vi för eventuellt sämre tider? Hur säkra är vi på att få behålla jobbet? Och kan vi se hur vår inställning till vår ekonomi har förändrats under de senaste tre åren? Detta och mycket mer har vi undersökt i senaste temanummer med data ur Betalningsindikatorn.  Ladda ner till temanummer här.

New call-to-action

Jag vill bli kontaktad av Lowell!

 

Lowell Sweden

Lowell Sweden

Lowell Sverige är en del av Lowell-koncernen sedan i mars 2018.

Lowell erbjuder såväl stora som små företag helhetslösningar inom kredithantering och inkasso. Vi har ett brett tjänsteutbud som omfattar hela kreditcykeln, från fakturering, inkassotjänster, köp av förfallna eller osäkra fordringar, samt omfattande analystjänster.

Svenskarnas ekonomi Nyheter och analyser

Relaterade inlägg