<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2074428562795299&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Nyheter och analyser

Lowell-dagen 2022 - vad tar vi med oss

06.12.2022 7 min lästid

Onsdagen den 16 november var det äntligen dags för Lowell-dagen. Temat för dagen var tillit och lycka och det blev precis så bra som vi hade hoppats på. Vi samlades tillsammans med våra gäster på GT30 i Stockholm och startade dagen med frukostmingel. Det var en förväntansfull stämning i lokalen och det blev verkligen en förmiddag fylld av skratt, inspiration och eftertanke.

Ami Hemviken

Dagens första talare Ami Hemviken levererade en föreläsning som bjöd på många skratt och nya insikter. Vi fick till exempel lära oss vad som händer med kroppen och hjärnan när vi blir stressade och hur vi skapar tillit i en grupp. Den viktigaste lärdomen är att stress gör att vi agerar sämre men när vi känner tillit till andra och en gemenskap då sker magi. Då blir vi allt det vi inte blir i stressade situationer. När vi fokuserar på hur bra det kommer bli om vi samarbetar så ökar både vår empatiska och kreativa förmåga.

Vi fick också lära oss att det enda sättet att höja nivån av tillit är att ge beröm och uppskattning till andra   ̶  och inte nog med det  ̶  vi måste dessutom ge mer än vad vi förväntar oss att få tillbaka. När det gäller tillit är det inte tanken som räknas utan vad vi faktiskt gör och hur vi behandlar andra som skapar förtroende.

 

Se filmen från Lowell-dagen

 

Micael Dahlén

Dagens andra talare var Micael Dahlén som på ett underhållande och karismatiskt vis gav oss inblick i hans senaste upptäckter om siffror och hur de påverkar oss människor, och hur det kan sammankopplas med lycka.

Vi litar på siffror eftersom de går att verifiera. Men i praktiken är det få som gör det. Siffrorna blir till facit som påverkar oss mer än vi tror och är medvetna om. Siffror talar till den del av hjärnan som kallas reptilhjärnan och är därför nästintill oemotståndliga för oss. Studier visar till exempel att du får 20% fler klick på en artikel om den innehåller en siffra. När vi bettar på spelare i en match påverkar numret på tröjan våra val. Om vi har höga siffror på stegräknaren är vi beredda att betala mer för en bostad vid en budgivning. Siffror påverkar oss så till den grad att vi själva upplever att vi blir äldre när vi fyller jämnt. Vi kan göra färre armhävningar och det är då vi skaffar glasögon. Fördelen är att vi känner oss yngre när vi har passerat jämna åldrar. Då upplever vi istället att vi blir yngre och orkar mer. 

För att inte låta oss påverkas alltför mycket av siffror är det viktigt att ställa frågan: Vad mäter vi och varför? Inte minst när det gäller dagens marknadsläge med höjningar av styrräntan, lågkonjunktur och oro i världen. Micaels tips: Hitta på en annan siffra! 

Den stora behållningen är att vi har förmågan att påverka hur vi mår till det bättre. De yrken som gör oss mest lyckliga är när vi känner oss fria att bestämma över våra dagar och när det vi gör känns meningsfullt.

 


Stort tack till alla som kom! Ta del av de senaste nyheterna från Lowell genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev här nedan.

 

Lowell Sweden

Lowell Sweden

Lowell Sverige är en del av Lowell-koncernen sedan i mars 2018.

Lowell erbjuder såväl stora som små företag helhetslösningar inom kredithantering och inkasso. Vi har ett brett tjänsteutbud som omfattar hela kreditcykeln, från fakturering, inkassotjänster, köp av förfallna eller osäkra fordringar, samt omfattande analystjänster.

Nyheter och analyser

Relaterade inlägg