<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2074428562795299&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Säker och snabb betalning

Gör dig redo för ledighet - checklista för att undvika bedragare

07.06.2019 3 min lästid

Snart är det dags för semester och ledighet. Tyvärr är det vanligt att bedragare och fakturaskojare passar på när ordinarie personal inte är på plats. Bedrägerier kostar både onödig energi och pengar och mindre företag är ofta mer utsatta. Därför vill vi tipsa dig om att förbereda ditt företag redan nu. Följ gärna vår checklista nedan, så kan du koppla av bättre under ledigheten. Trevlig semester!

 

Checklista för att undvika bedragare

  • Diskutera med din personal kring vilka bedrägerier ni kan råka ut för, skapa en miljö där man kontrollerar och ifrågasätter. Ta inte för givet att din personal säger ifrån eller ifrågasätter om du inte visar att det är ok att göra det.
  • Var minst två personer som attesterar kostnader och gör inga utbetalningar under tidspress, detta minskar risken att fel begås.
  • Unna er att vara lite extra misstänksamma. Kontrollera nya kunder och leverantörer som kontaktar er. Ställ frågor och gör sökningar på internet innan ni går vidare med leverans eller betalning. 
  • Bestäm i förväg hur personalen på plats ska agera om de är osäkra kring en faktura eller beställning. Vem ska de fråga?
  • Skicka alltid orderbekräftelser till kunderna.

Läs mitt tidigare inlägg i samma ämne.

 

Om du trots allt betalar en bluffaktura är det viktigt att du bestrider den. Läs mer här om hur du bestrider en bluffaktura. Du kan också hitta mer information på polisens webbplats.

Ladda ner vår ebok för företagaren som vill växa

Vill du veta mer hur vi kan hjälpa dig? Boka en kostnadsfri rådgivning! 

 

Johan Trybom

Johan Trybom

Johan Trybom är försäljningschef på Lowell med fokus på små och medelstora företag. Han har en bakgrund inom bank och gedigen kunskap inom kreditmarknaden och försäljning. I sin roll är han van vid att prata med personer på olika funktioner med ekonomisk inblick

Säker och snabb betalning Att driva företag

Relaterade inlägg