<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2074428562795299&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Säker och snabb betalning

Att tänka nytt i kristider

31.03.2020 5 min lästid

Att skriva ett blogginlägg som inte på något sätt berör coronakrisen, skulle kännas väldigt konstigt i dagsläget. När vi nu upplever en kris som påverkar hela världen, är det självklart att både privatpersoner och företag känner oro. Kanske inte bara för sin egen och sina anhörigas hälsa, utan också för sin ekonomi och framtid.

Den här situationen innebär en omställning för oss alla. Vi tvingas anpassa oss efter nya förutsättningar, som ibland förändras från en timme till en annan. Att orka och våga anpassa sig efter det nya läget är viktigt, inte minst för de mindre företagen. I det här inlägget har vi pratat med en av de företagare som redan berörts av krisen och fått tänka om och tänka nytt för att kunna fortsätta sin verksamhet.

Intervju med Cecilia Lögdberg på Herrängens Gård

I januari 2019 tog Cecilia Lögdberg, tillsammans med sin kompanjon Sofie Damgaard, över Herrängens Gård, i Älvsjö söder om Stockholm. Herrängens Gård bedriver caféverksamhet såväl som konferens- och festvåning och har fyra heltidsanställda samt ett antal timanställda. Gården har blivit ett populärt utflyktsmål, med många stammisar på caféet och utöver det konferensverksamheten som viktig intäktskälla.

Då Covid-19 slog till i Sverige för några veckor sedan fick Herrängens Gård omgående, som så många andra företag i branschen, se många av sina kommande konferenser och fester bli avbokade.

"Det är en oerhört viktig del av våra intäkter som aldrig går att ta igen", säger Cecilia Lögdberg.

Nya tankar kring caféet

De två kompanjonerna var tvungna att tänka till, vad kunde man göra för att åtminstone caféverksamheten skulle kunna fortsätta och gästerna våga sig dit?

Sofie och Cecilia öppnade bland annat upp alla de tre husen på gården för sittande gäster och tog bort en del av borden för att besökande skulle kunna hålla avstånd från varandra. Och sittplatserna utomhus började användas mer frekvent trots årstiden.

Mat och bakverk täcktes med skyddande glaslock eller plast, och all personal började bära plasthandskar hela tiden. Man har också öppnat en ”sommarlucka” så att gästerna inte behöver gå in för att handla. Dessutom har man börjat med hemkörning för alla som inte kan lämna hemmet.

"Vi fortsätter att kämpa på och följer de riktlinjer som finns, just nu planerar vi nästan verksamheten dag för dag", fortsätter Cecilia Lögdberg.

Cecilia Lögdberg och Sofia Damgaard på Herrängens Gård

Cecilia Lögdberg och Sofia Damgaard på Herrängens Gård

Använder sociala media

Herrängens Gård har varit noga med att informera om sina åtgärder och förändringar i sina kanaler på sociala medier. Sociala medier ger bra spridning och är perfekt man måste försöka hålla nere kostnaderna, och de positiva reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

"De ändringar vi gjort uppskattas, vi har mycket besök av stammisar och vänner som kommer och handlar och peppar oss, man köper presentkort för att stötta företaget och handlar med sig mat hem. Take away har verkligen fått ett uppsving hos oss", avslutar Cecilia Lögdberg.

Ta gärna en titt på Herrängens Gårds Instagram och Facebook

 

Lowell Sweden

Lowell Sweden

Lowell Sverige är en del av Lowell-koncernen sedan i mars 2018.

Lowell erbjuder såväl stora som små företag helhetslösningar inom kredithantering och inkasso. Vi har ett brett tjänsteutbud som omfattar hela kreditcykeln, från fakturering, inkassotjänster, köp av förfallna eller osäkra fordringar, samt omfattande analystjänster.

Säker och snabb betalning Coronaspecial

Relaterade inlägg